Autor Tema: Pravilnik!  (Pročitano 3560 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Inhalika

  • Administrator
  • Stara garda
  • *****
  • Poruke: 1396
  • Karma: 15
  • www.inhalika.com
    • Lokacija: Beograd
Pravilnik!
« Topic Start: Avgust 11, 2014, 08:56:15 posle podne »
Poštovani korisniče,

Ovo je forum korisnika elektronskih cigareta.
Zamišljen je kao forum podrške za Inhalika proizvode, ali je na njemu moguće diskutovati o svim e-cig artiklima, dakle i o proizvodima drugih prodavaca ili dobavljača. Suština treba da bude na pravilnom informisanju i razmeni iskustava.


Pristupanjem ovom forumu ste se saglasili sa sledećim pravilima:

1.Nećete postavljati uvredljive i vulgarne sadržaje, sadržaje kojima se vređa nacionalno, versko ili seksualno opredeljenje ljudi, kao i sadržaje koji su u suprotnosti sa zakonom Vaše zemlje, zemlje u kojoj je hostovan forum i međunarodnim zakonima. Čineći to, rizikujete da budete trajno suspendovan, uz obaveštenje Vašeg Internet provajdera. IP adrese svih postova se čuvaju u bazi u cilju ispunjenja ovih uslova.

Tim administratora i moderatora ima pravo da ukloni, premesti ili izmeni bilo koji sadržaj sa foruma. Kao korisnik, prihvatate da bilo koja informacija koju unesete na forum bude sačuvana u našoj bazi. Postovi na forumu predstavljaju stavove i mišljenja njihovih autora, ne vlasnika foruma ili njegove administracije. Od momenta objavljivanja Vaše poruke postaju vlasništvo foruma, i kao takve vidljive svima kojima je forum dostupan.
Inhalika niti administracija foruma ne odgovaraju za sadržaj poruka, niti za stavove iznesene u njima.

Nemojte se raspravljati sa administracijom foruma!
Ukoliko smatrate da ste oštećeni ili da je neko od administracije povredio Vaša prava na forumu, prijavite sporni post. Svaki pokušaj rasprave sa administracijom će biti obrisan.


2. Reklamiranje na forumu nije dozvoljeno, osim kao preporuka ili kao vid definisanog dogovora između oglašivača i administracije foruma.
U okviru potpisa nije dozvoljeno postavljati reklamno-propagandne linkove, pogotovo ako je u pitanju direktno reklamiranje u cilju ostvarenja profita. Web adresu koju želite možete navesti u okviru profila. Sve što moderatori ocene kao očiglednu zloupotrebu foruma u cilju nedozvoljenog reklamiranje biće obrisano. Ukoliko želite da se reklamirate na forumu ili sajtu, kontaktirajte nas na e-mail: forum@inhalika.com

3. Forum je u potpunosti apolitičan. Pokretanje tema i postavljanje sadržaja političke i dnevnopolitičke prirode nije dozvoljeno kao ni komentari koji sadrže imena i nadimke političkih organizacija i političara.
Sadržaji čija tema dotiče svakodnevni život, a prvenstveno u vezi sa e-cigaretama, gde se u samom tekstu pojavljuju imena političkih partija i političara (ali oni nisu suština sadržaja) mogu da se postave na forum. Komentarisanje ovih sadržaja je dozvoljeno isključivo komentarima koji se vezuju za suštinu sadržaja, a nikako za političare, stranke i programe političkih organizacija.

4. Sadržaji i komentari vezani za seksualnu orjentaciju nisu dozvoljeni, kao ni postavljanje i linkovanje ka pornografskim sadržajima (slike, video i tekst).

5. Zabranjeno je postavljanje linkova za nelegalni download, kao i objavljivanje serijskih brojeva ili "crack"-ova koji omogućavaju nelegalno korišćenje softvera bilo koje vrste.

6. Provokacija u bilo kom obliku nije dozvoljena. Korisnici koji namerno provociraju, koriste neprimerene i nedozvoljene izraze, biće upozoreni, a ukoliko nastave sa istim ponašanjem, zabraniće im se pristup forumu.

7. Ukoliko primetite nešto što nije u skladu sa pravilima foruma, prijavite to moderatoru. Post koji sadrži neprimeren sadržaj možete prijaviti koristeći opciju "Prijavite uredniku" (Report to moderator) koja se nalazi na kraju svakog posta.
Specifične situacije prijavite moderatoru putem privatne poruke (pp).

8. Pre nego što postavite pitanje, proverite da li već postoji takva tema na forumu. Često novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije više puta postavljano. Time se preglednost foruma kvari bez potrebe, a sadržaj postaje raštrkan i nejasan.
Da se to ne bi dešavalo, koristite sistem pretrage.

Ukoliko tražite pomoć oko nekog problema, potrudite se da olakšate posao ljudima od kojih očekujete pomoć. Detaljno objasnite sve što je direktno ili posredno povezano sa problemom, a da pritom ne uplićete u priču nešto što nema nikakve veze sa tim.

Prilikom odgovara na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati. Proverite da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Budite spremni da stojite iza svoje tvrdnje. Sa druge strane, ne pokušavajte da ispravite bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga osoba greši. Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko greši, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema.

9. U toku rasprave, postoji mogućnost da se odluta od teme (off topic). Moderatori reaguju kad primete da je tema otišla u potpuno drugom smeru. U tom slučaju otvara se nova tema i prebacuju se svi postovi vezani za novu temu. Poželjno je da učesnici diskusije sami otvore novu temu kad žele da diskutuju o drugoj temi ili bar obaveste moderatora da je to potrebno učiniti. Namerno i sistematsko skretanje tema i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.

10. Članovi foruma su uvek tu da pomognu oko svakog problema, ali ponekad morate imati malo više strpljenja. Ukoliko niko ne odgovara na Vaše pitanje, nemojte postavljati isto pitanje na drugim mestima. Pored toga, ne očekujte da će se uvek naći neko ko će odgovoriti.

11. Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Klikom na dugme Izmeni u uglu posta možete editovati (obrisati ili dodati deo) već objavljenog teksta. Izmena je moguća 30 minuta od pisanja prvobitne poruke. Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost.

12. Nemojte nepotrebno citirati postove, pogotovo ako se post koji želite da citirate nalazi na istoj stranici. Brišite nepotrebne delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, nema potrebe za citiranjem jer je jedan pogled dovoljan da se vidi na šta odgovarate.

Prilikom pisanja nemojte korisiti Caps Lock opciju, tj. velika slova u celom tekstu ili većem delu teksta. Pisanje velikim slovima smatra se neprimerenim, poput vikanja prilikom razgovora. Isto tako, nemojte šareniti poruke. Dozvoljeno je obojiti tekst određenom bojom, ali izbegavajte mešanje više boja. Za naglašavanje određenog dela teksta dovoljno je podebljati ga, korišćenjem opcije bold prilikom pisanja teksta.

13. Sve što je napisano i objavljeno na Inhalika e-cigarete forumu je vlasništvo ove internet zajednice. Nije moguće naknadno menjanje ni brisanje postova, kao ni brisanje korisničkih naloga. Ovi postupci bi narušili izgled i suštinu postojećih diskusija na forumu, stoga će i svaki pokušaj članova da naknadno brišu ili menjaju sadržaj svojih postova biti najstrožije sankcionisan. Ako ne želite da učestvujete u radu foruma, dovoljno je da se izlogujete.

14. Nije dozvoljeno imati duple naloge Korisnik za kojeg se otkrije da ima više od jednog registrovanog naloga će biti upozoren i po potrebi sankcionisan.
Korisničko ime koje svaki član bira prilikom registracije takođe mora da zadovoljava gore navedena pravila. Dakle, zabranjena je upotreba korisničkih imena koja su uvredljiva, neprikladna ili sadrže lične podatke. Takođe je zabranjena upotreba korisničkih imena koja se mogu protumačiti kao vid reklame ili provokacije.

Pitanja i sugestije možete uputiti na e-mail adresu: inhalika@gmail.com
« Poslednja izmena: Avgust 11, 2014, 09:23:47 posle podne Inhalika »