Opšte diskusije > Elektronske cigarete i zdravlje

VISOK PRITISAK

(1/4) > >>

majorosrudi:
Ćao svima. Koristim e cigare evo četvrte nedelje i pre jedno deset dana osetio sam da nešto nije u redu, izmerio sam pritisak i visok je. Nije strašno ali je 150 umesto 140 i osetim da nije kako treba. Tada sam koristio tečnost sa 18 mg nikotina ali samo oko 1 ml dnevno što smatram sa nije puno. Sad sam uzeo tečnost sa 12 mg nikotina i dalje ne trošim više od 1 ml na dan ali pritisak isto visok. Jutros sam se probudio pa izmerio i 140, posle povukao 5-6 "dima" i odmah 150.
Pišite mi, da li ste imali slične simptome ili znate nešto o tome?

Na nekom forumu sam naišao na jednog korisnika sa sličnim problemom i on je čak pokušao da sazna da li je povišen pritisak moguća alergijska reakcija na propilen glikol, ali nije saznao ništa pametno. Da li je to moguće po vama?

Evo sad pokušavam sa 0 nikotina (užas)  pa da vidimo....

Shaka Zuluf:
Nikotin utiče na krvni pritisak, ali po saznanjima koja imam PG nema takav uticaj. Pošto se tebi pritisak menja, vrlo je moguće da ti je tečnost koju koristiš prejaka. Smanji jačinu, ja bih npr tu 12-ku pomešao sa nulom pa probao na 6mg da vidim kako će da ide.

chikavili:
Ja parim skoro 5 godina a problem sa pritiskom imam poslednjih 2 nedelje. Mozda je povezano? ;)

Bez zezanja, proveri zdravstveno stanje i navike, mozda uopste nije od parenja.


--- Citat ---Jutros sam se probudio pa izmerio i 140, posle povukao 5-6 "dima" i odmah 150
--- Kraj citata ---
Ovo nista ne znaci. Pritisak se uvek meri vise puta u razlicitim uslovima posto moze privremeno da skoci iz raznoraznih razloga. A i ujedno, ujutru kada se probudis je obicno najnizi.

majorosrudi:
Da u pravu si, znam da pritisak nije uvek isti, samo što meni ta promena smeta. Vrti mi se u glavi, onako ošamućen sam....i to sve posle tih 5-6 "dima". Inače ne bi ni merio pritisak kao ni kako do sada nisam.
No poslušao sam šefa pa sam proredio tečnost na oko 6 mg i sad je OK, barem za sada. Samo što mi je to slabo. No vidićemo...

Shaka Zuluf:
Ja bih probao i malo jače, tj išao bih na gore sve dok ne osetim promenu. To će možda biti na 9mg, možda i više od toga. Možda se ispostavi da se radi o prolaznoj slabosti tj reakciji organizma na promenu. Probaj, eksperimetiši ali prati kako se osećaš i u skladu sa tim reaguj.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju