Opšte diskusije > Novosti iz sveta e-cigareta

U Srbiji cena cigareta kao u EU

(1/1)

badja007:
Nema veze sa e-cig,ali ce nas uskoro biti mnogo vise..

Nove akcize na cigarete.

Beograd -- Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile uskladjene sa onima u Evropskoj Uniji.Kako je receno u tom ministarstvu, u narednom periodu znace se tacan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.
U Ministarstvu finasija su naglasili da se u ovom momentu jos uvek razmatra da li ce se izmene Zakona o akcizama, odnositi i na alkoholna pica.
Kako su naveli, povecanje akciza na alkoholna pica, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predvidjenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog članstva Srbije u EU.
U narednom periodu, plan je da se izvrse i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pica u skladu sa standardima EU, jer su postojeca zakonska resenja, koja uredjuju njihovo oporezivanje uredjena na drugaciji nacin u odnosu na onaj koji predvidja standard EU, zbog cega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna resenja adekvatno implementirala, a narocito zato sto bi to moglo da ima efekte na buddjetske prihode, kazu u Ministarstvu finasija.

Ako je ovo tacno da ce se ovaj zakon u praksi implementirati,eto nama pola srbije ovde na forumu.

badja007:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=11&dd=16&nav_id=1199910

badja007:
Ovi zakoni su dobri zbog nas..
Manje rakije i cigareta-vise vejpera ce nas biti,.i nista nam  nece skoditi

tomican:
A sto ti nama ovo pises, kada nas to ne interesuje.
Sala.
Sin je skoro bio u Zenevi, poneo samo 1. box cigareta, toliko moze da prenes, kada mu nestalo placao je najeftinije 3. franaka.
To se odavno i spremalo za poskupljenje, jos malo pa ce mo i struju placati kao u EU, hebiga 'ocemo tam kude nam mesto nije.
Sve se placa pa cak i pi......

uketic-paric:
Ne zaboravite da su i tečnosti akcizna roba,a sve što ima  akcizu sklono je promeni -povećanju malte ne na mesečnom nivou.
Ne bi se ja radovao previše da će naši revnosni organi zaboraviti da uz povećanje akciza za cigarete ne povećaju u isto vreme  i za e-tečnosti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju