Opšte diskusije > Novosti iz sveta e-cigareta

Aktuelnosti u vape svetu: trendovi, zakoni i zabrane

(1/3) > >>

Shaka Zuluf:
...nastavak priče iz teme o novitetima, taman da imamo temu u kojoj možemo voditi evidenciju o zakonima i pogotovo represiji koja se na parenje primenjuje u određenim državama.

...Besomučna trka koja je trajala mesecima i izbacivanje novih modela gotovo svakodnevno je sad dobilo drugačiju dimenziju. Nakon FDA uredbe u Americi koja je stupila na snagu 8. avgusta na tržištu se ne sme pojaviti nijedan novi uredjaj, a postojeći imaju rok od 2 god da dobiju neke ateste itd... Ista stvar kao sa TPD u EU samo je ova američka priča malo strožija.

Moja pretpostavka je da će se, za artikle koji se u ove 2 god pokažu kao dobri i traženi, proizvodjači boriti i vaditi potrebnu dokumentaciju, ostalo ide niz vodu.

Jedino što mi, laički gledano, nije jasno je gde se nalazi i ko je napravio spisak artikala koji su se pojavili na tržištu do 8.8.2016.  Npr sad Aspire izbaci nov artikal samo bez pompe i objave, kako će taj ko kontroliše da zna da taj proizvod nije postojao 8.8.2016?

jav74:
A da li ce meni stici evic basic u preorderu,pise 25.8. Da ce krenuti?

Jana:
Ne važe američki i evropski zakoni za kineze. Oni će moći da nastave nesmetano sa proizvodnjom. I onako je u njihovim rukama većina patenata.

Shaka Zuluf:
Džabe što će da proizvode, kad nema ko da prodaje. Dobavljač nam javio da je u USA bila frka pre neki dan, na carini su im radili inspekciju i detaljno proveravali šta je unutra. Nikada pre to nisu radili, kasne za našom carinom par godina :D

Do sada su pri uvozu arikle navodili odokativno, tipa: atomizer 500kom, baterija 600kom. Sada moraju da detaljno navedu sve artikle u pošiljci.

Jana:
Veliko je rusko tržište. Kinezi naučili ruski, bolje ga govore nego engleski. Nisam najbolje razumela šta se desilo u Poljskoj, ali tamo ima vapera kao žutih mrava.
Ali Rusi, oni su mnogo jaki. Vidiš da prave ogromne vejp sajmove koji traju po nedelju dana. Tamo je Kinezima budućnost  ^-^ (a možda i nama, da me zlo ne čuje)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju