Elektronske cigarete > Korišćenje i održavanje e-cigarete

Shema podesavanja VOLTI & WATI vs OHM

(1/1)

Iva:
Razlicite vrste i brendovi atomizera , kartomizera , kliromizera imaju nesto zajednicko - grejac koji pretvara snagu iz baterije u toplotu.
Grejac moze imati razlicite nivoe otpora ... sto znaci da su potrebni razliciti nivoi snage da bi se postigla idealna temperatura za grejanje .
Shodno tome , promenljiva opcija napona nam omogucava da podesimo idealnu snagu u zavisnosti od marke i modela ...mizera ili DIY grejaca koji koristimo.
Vazno je napomenuti da najveci napon nije idealno podesavanje snage jer moze dovesti do paljenja tecnosti i zagorevanja grejaca . Zato je bitno znati Ohm grejaca i ko nema osecaj u pocetku moze pogledati ''cuvenu'' mapu gde je svetlo zelenom obelezen opseg gde se treba '' bezbedno'' kretati .U svakom slucaju ukusi su razliciti , pa prema sastavu tecnosti , vrsti grejaca i bateriji svako nadje sta mu odgovarahertz:
Dobro veče vajperi! Čitam ovo što je @Iva napisala ali nisam skontao gde može da se pogleda šema watti,ampera i ohma? Ja koristim mod u VW režimu,pravim grejače oko 1 ohm i parim na 13 do 15 watti. Ne znam da li je to ispravno i do čega zavisi. Imam mogućnost režima TC ali nisam ništa konkretno našao. Voleo bih da probam i to ali ne znam koja žica,koja temperatura...ne znam ništa od toga. Pročitao sam teks koji je @Shaka napisao o TC ali i dalje ne kontam šta i kako. Ako neko iz iskustva zna nešto o tome bilo bi lepo da podeli samnom. Imam primo mini mod i tayfun gt3 atomizer. Hvala!

Shaka Zuluf:
Ne čačkaj ništa, to što koristiš je super sve dok te drži podalje od duvana.
Odnos vati i volti je bio aktuelan u vreme kada se na podesivim baterijama prelazilo sa VV podešavanja na podešavanje snage (VW). Sada je VW standard i prema tome se merimo, napon ti nije primarna briga osim ako si ekstremni korisnik na nekim preteranim performansama.

hertz:
Ok Shaka. Radi mi ovo posao skroz. Malo sam znatiželjan ali nije mi neophodno. Hvala još jednom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju