Opšte diskusije > Elektronske cigarete i zdravlje

Bezbedna upotreba opreme, iliti: kuda idu svi ovi modovi?

(1/9) > >>

NesaPA:
Pošto sam najzad malo uhvatio vremena da pročitam o 50W varijanti detaljnije, zanima me da li je jedino meni to normalno.
Sve manje-više ista priča, kao da se proizvodi super špijunska letelica.

Jedan podatak koji me brine i koji me definitivno odbio od kupovine i koji smatram veoma rizičnim. Kaže da se uređaj automatski gasi kad dostigne 70 stepeni C.
Mnogo godina radim sa toplim, vrelim i neizdrživim :) (ranije u proizvodnji, ugradnja vatrostalnih materijala i tempovanja, razne štampe itd...). Ako se ne varam, rukom možeš da uhvatiš predmet koji ima temperaturu oko 50 stepeni (zaboravio sam tačno bezbedonosni podatak iz HTZa) ali provereno u praksi. 60 stepeni je nešto što pristojno opeče, dok 70 nije zezanje.

Tako da me pišite u 30W i bolje čekajte malo da se proveri taj od 50W.

Iva:

--- Citat: NesaPA  Januar 14, 2015, 04:46:29 posle podne ---
Jedan podatak koji me brine i koji me definitivno odbio od kupovine i koji smatram veoma rizičnim. Kaže da se uređaj automatski gasi kad dostigne 70 stepeni C.


--- Kraj citata ---

Pa to sto se gasi uopste nije lose ... kako stalno dobijam kojekave ponude elektrike na mejl , upravo je stigla jos jedna koja ima specijalan dodatak a radi se o mod boxu do 40w sa ugradjenim - The temperature control system allow you vape without worries. Dobro je dok proizvodzaci razmisljaju i o tom aspektu . U svakom slucaju , nije za pocetnike ili nekog ko se nije ranije susretao sa takvom vrstom e-ciga

NesaPA:
U redu je ako je to 70 stepeni na nekom internom senzoru (mislim da je isto toliko za taj koji pominješ) i ekstremno brzo da odreaguje elektronika (kada krene kratak spoj npr.).
Ali veruj mi da ni 60 stepeni ne bih poželeo u ruci nikome.

Iva:
Verujem , ja sam ionako izabrala onaj od 30w a mislim da mi je i taj previse .
U svakom slucaju imam respekt prema opremi i ne igram se sa onim sto ne poznajem
a cak malo i preterujem pa npr ni jednu bateriju ne punim nocu ili bez kontrole .  :-[

Shaka Zuluf:
Siguran sam da je spomenuta temperatura, ta koja se kontroliše, temperatura nekog čipa ili manjeg dela elektronike unutar same baterije. Nema šanse da bi iko dozvolio da se ceo uređaj toliko ugreje  ;D

Iskreno mi je krivo što se jedan novitet sa apsolutno fenomenalnim performansama, što iStick serija definitivno jeste, pretvara u suprotnost tj tempiranu bombu koja može da napravi jako veliku štetu svima. Do toga ne mora da dođe isključivo usled nemara ili neukosti korisnika, kratki spojevi i riknjavanje opreme se dešavaju i na mnogo bezazlenijim uređajima...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju