Opšte diskusije > Elektronske cigarete i zdravlje

Dobre vesti iz Nemačke: e-cigarete nisu lek niti medicinski proizvod!

(1/2) > >>

Inhalika:
U moru po nas vapere loših vesti, obradovala nas je jedna jako lepa koja stiže iz Nemačke  ;D

Federalni administrativni sud u Lajpcigu je 20.11.2014. doneo presudu u 3 procesa vezana za regulativu elektronskih cigareta i e-tečnosti.

U presudi se navodi da se tečnosti za elektronske cigarete ne mogu smatrati lekovima, niti se same e-cigarete mogu smatrati i tretirati kao medicinski proizvodi.

Ova odluka bi vrlo lako mogla da donese mnogo toga dobrog vaperima širom sveta  :wav:

Izvor: LINK

Iva:
Pa ja tu bas i ne vidim nesto dobro .
Taman sam smisljala kad me neko ''nagazi'' da kazem da na taj nacin inhaliram neki lek . Propade mi zamisao, brzo ce to doci i ovde   :'(

Shaka Zuluf:
Za lekove i medicinska sredstva su procedure za proizvodnju, prodaju i reklamu mnooogo strozije - sto drasticno utice na cenu. Novu aromu ne bi mogao da izbacis na trziste bez par godina ispitivanja, isto vazi za nov model atomizera.

uketic-paric:
Sjajna vest,samo još onda da neko objasni šefici higijene gradskog zavoda tu prolematiku,lubenica jagoda i dinja nisu po naciju opasne voćke :kreza:

Sažem se sa Shakom,pošto radim u jednoj Farmaceutskoj kompaniji otpilike znam da proces registracije pomoćnog lekovitog sredstva ili leka traje par godina,i da je doneta suprotna odluka to bi bio kraj i rampa za sve što dolazi iz te industrije i kraj za mnoge firme koje rade sa tim bilo da se bave proizvodnjom ili prodajom-distribucijom.

Iva:
Posmatrano sa te tacke gledista onda je sjajno  ... kao sto su skoro donesene jos 3 pozitivne presude u korist koriscenja e-cig u restoranima u Nemackoj  gde su se vlasnici borili za njihovo slobodno koriscenje ( u njihovim) i uspeli

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju