Elektronske cigarete > Modeli koji nisu deo naše ponude

OBS Engine MTL atomizer

(1/1)

Shaka Zuluf:
Ovih dana je baš lepo biti mtl korisnik :)

Da li je došlo do zasićenja tržišta pa se proizvođači trude da štrpnu gde god mogu, ili se ispostavilo da mtl populacija ipak nije toliko mala, ne bih znao. No, svakako prija činjenica da se svako malo pojavi nov, kvalitetan model mtl atomizera.

I OBS, koji je izgradio ozbiljno ime na svojim D2L atomizerima, je odlučio da mazne deo kolača u ovom svetu. Njihov prvi MTL atomizer je nazvan Engine MTL, simpatičnog je izgleda i sa standardnih 2ml kapaciteta.
Engine MTL u suštini ne donosi ništa epohalno. Danas je možda i nerealno očekivati neku revolucionarnu promenu, uglavnom su svi aspekti oko atomizera već do tančina isprobani. Ako određeni model zadovoljava makar osnovne zahteve oko vizuelnog dojma i ukusa koji daje, razliku pravi jednostavnost upotrebe, kvalitet navoja i gumica, jednostavnost korišćenja itd... A tu ovaj model itekako ima šta da ponudi.

Volim da, kad mi se ukaže prilika, nove modele koji su u skladu sa mojim vaperskim potrebama,  testiram pre nego što ih eventualno ubacimo u ponudu. U skladu sa tim sam zatišje u nabavci oko kineske nove godine iskoristio da testiram par uređaja. Da budem iskren, Engine MTL sam poručio pre svega zato što se isporučuje i u kompletu sa OBS Cube VW modom koji mi se vizuelno mnogo svideo. U momentu poručivanja ovog kompleta nije bilo na stanju... tj. da budem potpuno iskren, bilo je ali ne sa crvenim modom koji sam pikirao ;) Tako da sam ih poručio iz delova, i mod je stigao prvi. Od atomizera nisam očekivao bogznašta, nadao sam se da je barem upotrebljliv.

Kao što rekoh, atomizer izgleda sasvim pristojno, i vrlo je malih dimenzija. U njemu je sada već standardni mtl deck.I punjenje i podešavanje vazduha su od gore. Na obe strane su po 3 rupice za vazduh, podešavaju se istovremeno. Vazduh je baš za pravi mtl, meni je na srednjoj taman.

Voleo bih da je komora za dlaku manja, ukus bi bio bolji. Daleko od toga da je loš, mislim da su ovim dimenzijama komore dali prostor i mtl korisnicima koji koriste malo deblje ili Clapton žice, da nađu svoj sweet spot.
Po utisku koji sam stekao za ova dva dana korišćenja, ako bih ga poredio sa Berserkerom - ukus je malo slabiji a TH jači. Prvi setap koji sam ubacio (0.32 Nichrome, 5 namotaja na 2.5mm) radi kao sat, tako da nisam probavao neke druge kombinacije. Najverovatnije ni neću, ovo mi radi bez greške.

Ono gde me je ovaj atomizer kupio i tako sebi obezbedio mesto u svakodnevnoj rotaciji, je jednostavnost korišćenja tj punjenja. U svojoj ne baš kratkoj karijeri mislim da nisam naleteo na atomizer koji se ovako jednostavno i "čisto" puni.
Kapa ima dubok zarez koji ima samo pola kruga hoda, tako da se otvara u jednom potezu. A prilikom punjenja NI KAP tečnosti ne završi van atomizera.
Dakle bukvalno ni kap, ne treba brisati navoje, pošto je vazduh gore nema ni grgoljenja na otvoru za vazduh. Kapa do poda za ovo, malo je reći da sam oduševljen  ^-^

I na kraju, da ne zaboravim: i OBS je ušao u takmičenje za najbesmisleniji mtl usnik  :kreza: Pogledajte kako izgleda njihovo fabričko rešenje za ovaj model, voleo bih da upoznam mtl korisnika kojeg bi ovakav usnik usrećio. Od prvog pufa sam na Engine MTL stavio usnik sa Vapefly Galaxies, trebalo bi da se na slici može steći dojam koliko je ovaj OBS-ov veći. 

Ovaj model će se bez sumnje uskoro naći u ponudi Inhalike, baš me interesuje i vaš sud.

hertz:
Zanimljive konstrukcione novosti kod ovog atomizera. Do sada nisam imao prilike da vidim atomizer koji u gornjoj zoni ima AFC. Nadam se da je upotrebljiv i da je atomizer generalno dobar. Eto, imamo šta da iščekujemo  :-) Posle siren v2 jedini atomizer koji me je iznenadio ili oduševio je Ehpro True. Sa zadovoljstvom ću probati i ovaj OBS kada stigne. Čitao sam i čuo svašta lepo o Damnvape Fresia MTL, možda treba i o tome razmišljati. Sve u svemu, neka te lepo i kako dolikuje služi oprema i ovaj novi atomizer.

dding:
Iskreno se radujem ovom atomizeru,sigurno cu mu pruziti sansu.
Jedino sto mu je mali kapacitet,ali je to zanemarljivo.

Do sada sam grejace pravio samo od kantala.
Moze li neki link do teme za grejace od nichroma?

hertz:
U suštini isto se prave kao i sa kantalom. Niži je otpor sa NiCr80 nego sa kantalom, drugačije je parenje, odziv žice je mnogo brži. Većinu grejača pravim sa NiCr80 pa se malo prešaltam na kantal, SS316...i tako u krug. Nije nikakva palamudija, ne treba ti link, kupiš malo žice i probaš.

dding:
Ok,hvala Hertz.shvatio,imam i pocetnu tacku sto se tice debljine.probacu

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju