Elektronske cigarete > Korišćenje i održavanje e-cigarete

Joyetech eVic Primo Mini - problemi i moguća rešenja

(1/2) > >>

jasmina:
Ja sam kupila Primo mini prošlog leta kad se i pojavio kod Inhalike i to prvenstveno što su ga najavljivali kao naslednika VTCMini koji je, po meni, i dalje jedan od najboljih modova iz te klase koje sam probala.

Moj Primo Mini je odlično radio do Nove godine. Malo je pokazivao veći otpor nego što je stvaran ali mi to nije smetalo (oko 10% veći). Samo da navedem ja moj mod koristim u VW režimo do 12W najviše, grejači koje trenutno koristim u atijima su između 0,6 i 1.2 oma.

Elem, onda je jednostavno počeo da brlja:
- na 52% poceo je da pokazuje WEAK BATTERY.  Ja koristim samo 2 baterije: LG ICR18650-HE4 (nova baterija koju sam pocela da koristim pred Novu godinu) i Samsung INR18650-30Q koju sam kupila uz sam mod.
- počeo je da pokazuje otpor veći za jedno 30%. Kod EgoOne atija sa glavom od 1om on pokazuje 1.32, a kod CUBIS 2 sa glavom od 0.6 oma (pokazuje 0,79)... Probala sam i druge atije koje koristim i kod svih je bila ista priča - pokazivao je veći otpor za 30%.

Požalila sam se kolegama i rekoše mi da je možda elektronika u pitanju ali da ne može da se promeni. Mod je već  izašao iz garancije pa sam onda rešila da vidim na NETu da li ima još neko ovaj problem.
Ispostavilo se da ima ali i da ima rešenje za problem.

Prvi problem  WEAK BATTERY se vrlo jednostavno rešava i za to postoji nekoliko klipova na YUTUBE. Kod svih se svodi na isto - treba dotegnuti šrafić sa donje strane moda kao što je i prikazano u ovom klipu. Izabrala sam ovaj zato što se na njemu jednostavno najbolje vidi šta treba uraditi.


Kada ste namestili taj šrafić neophodno je resetovati i softver.
Na Joye sajtu preporučuju sledeću proceduru:
You need reset through upgrading factory default program. The procedure is as follows.
(Attention: after upgrading this program, all data will turn to the default settings. So please upload vapor data into MVR software before upgrading eVic, avoiding data loss.)
Method 1
1. Connect eVic to your computer, then click to “Get Data From ecig” upload eVic’s data and back up it in your computer.
2. Please copy “code.bin” into “/My Vapor Record/HEX” folder. After connecting eVic to computer, please open
These links may help ~ http://www.joyetech.com/download/?mid=190017 & http://www.joyetech.com/download/?mid=192461 (ova 2 linka vode samo do uputstva za korišćenje modova Primo Mini i Primo SE)

Ja sam na sve načine pokušavala da uradim kako su oni opisali u ovom uputstvu ali mi nije pošlo za rukom. Drugo MVR je kompatibilan samo za  eVic surpreme i eMode. Instaliram ja ipak MVR medjutim on uopšte mod ne prepoznaje tako da sam tu odustala od daljeg isprobavanja.

Instalirila sam pocetnu verziju originalnog softvera (6,04) i odradila update na 6,06. Posle toga mod je lepo radio ali drugi problem sa pokazivanjem većeg otpora mi je dalje bio prisutan. Naime i dalje pokazivao 30% veći otpor nego što je stvarni.

Pošto su ovde na forumu dosta pričali i ARTIFOX-u kao mogućem rešenju za taj problem, rešila sam malo da istražim po inostranim forumima i vidim da li mogu da rešim i taj problem. Kolega Paun je bio u potpunosti u pravu kada je naveo da moraju da budu kompatibilne verzije za Tool i firmware pa sam i uzela tu verziju da instaliram koju je on preporučio:
P10 NFE Tool v170822-20.41 i AF firmware v170810

https://nfeteam.org/forum/threads/p10-nfe-tools-v170822.521/

https://nfeteam.org/forum/threads/p10-arcticfox-170810.476/

Instalirala sam softver i skinula kompletno uputstvo za korišćenje sa linka https://nfeteam.org/forum/threads/arcticfox-nfe-tools-complete-guide.957/

Međutim, mod je i dalje brljavio i posle 5 sec počeo da se isključuje.  Sad je već počeo da me nervira i mislila sam da ga spakujem u fioku. Ali sam onda naletela na neki forum (ne mogu da se setim koji je to forum a nikako ne mgu ponovo da ga pronađem) gde su dosta opisivali kako se koristi ovaj softver i da mora prvo da se instalira fabrička verzija softvera pa tek onda artifox. Opet instaliram onu verziju 6.04 pa na to ARTIFOX.  Onda sam u tom uputstvu našla preporuku za podesavanje otpora (Settings-Advanced-Shunt-i postavila vrednost na 93%). Posle toga mod je počeo konačno radi kako treba.

Krajem februara izašla je nova verzija ARTIFOX-a  koju sam instalirala preko postojeće i mod i dalje radi savršeno.
[P11] ArcticFox 180227 - https://nfeteam.org/forum/threads/p11-arcticfox-180227.1904/
[P11] NFE Tools v180228 - https://nfeteam.org/forum/threads/p11-nfe-tools-v180228.1903/

Izvinjavam se na ovako dugačkom postu ali nadam se da će možda nekome da pomogne.

Paun:
 Svaka čast!S'obzirom na to kakvo si objašnjenje dala,post i nije mogao biti mnogo kraći.Ja bih rekao...  :dobarpost

hertz:
Isto se i meni dešava sa primo minikom. Kolega Paun je mene,kao i tebe(Jasmina) uputio na ARCTIFOX i smanjivanje postotka na SHUNT da bi se dobio što precizniji otpor. Ja ga tako koristim već jedno vreme bez problema. Proveri metalnu čauru u koju zavijaš ati. Ja sam primetio da kad zavijem ati mogu blago,vrlo malo da cimnem ati zajedno sa tom metalnom čaurom u levo i desno,tada drastično menja otpor. To je počelo da mi se dešava od kako je mod pao sa metra visine na pločice. Našao sam neke recenzije na netu u vezi toga. Moguće da je popustio lem na kontaktu. Dosta se jednostavno rasklapa mod,ali ipak treba neko stručan. Ja to još nisam uradio pošto nemam vremena. Kad rešim to javiću šta je i kako je.

jasmina:
Kod mog Minija sve je utegnito kako treba. Nama ikakvog setanja.
A nikad mi nije ni pao. Ili stoji na stolu ili u tasni u svojoj torbici.

hertz:
Ako radi sa podešavanjem SHUNT-a dobro ne treba ga ni dirati. Mada ću ga ja otvoriti makar iz radoznalosti. Koristim ga na poslu a tamo ima dosta sitne čestice metala,opiljaka....možda mu treba samo jedno čišćenje. Čim uhvatim vremena rasklopiću ga pa ćemo videti. Ako ne zaboravim slikaću ploču,kontakte...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju