Tečnosti za e-cigarete > Uradi sam

TH (udar u grlo) dilema

(1/4) > >>

BengBor:
Ako u Inhalika STANDARD (VPG) nikotinsku bazu 12mg/ml od 200ml stavim 5-6ml neke arome, da li ću dobiti približno isti HT kao što ima Dekang.

P. S.  Dekang ima isti HT bez obzira na aromu i sadržaj nikotina.

Shaka Zuluf:
Nije HT nego TH. Ne može da ima isti TH bez obzira na količinu nikotina, jer udar u grlo u mnogome zavisi baš od količine nikotina.

U 100ml baze se sipa 2-5ml arome i biće to tečnost drastično lepša od tih koje si do sad koristio. Duvanske arome se doziraju osetno slabije nego voćne.
E sad, da li je pametno odmah roknuti aromu koju nisi probao (pa i ne znaš da li će ti se svideti) u 100ml baze? Ja bih rekao da nije ;)
Uzmi prazne bočice od 20ml i par aroma, pa probaj. Kad vidiš da ti se neka svidi, onda je pravi na veće količine.

BengBor:
Ja nisam primetio nikakvu razliku u grlu kod Dekanga od 11 i 16mg nikotina. Poslednje  2 godine sam koristio njihov Lucky i navikao sam se na aromu. Koju bi mi aromu predložio? Da li bi Inhalika STANDARD (VPG) nikotinska baza 12mg/ml sa nekom aromom imala sličan TH kao i Dekang ili da uzmem bazu sa više nikotina ili da dodam PG u bazu od 12 mg?

Shaka Zuluf:
Imaće sasvim dobar TH. Malo slabiji nego kod Dekang tečnosti ali to je dobro jer TH kod tih tečnosti je posledica (pre)jake arome i mnogo PG-a. Videćeš, tečnosti sa manje PG-a su osetno prijatnije za upotrebu.

Već dugo vremena sam van duvanskih tečnosti, tako da ti ne mogu dati neku baš preciznu preporuku. Ono što je već evergrin od duvanskih aroma su:
- Dromedary tj S'Camel - blaga aroma, za svaki dan
- Old Tobacco Premium - najbliži tom kineskom šmeku duvanskih tečnosti, ali opet ne tako intezivan
- Western - opor i jak

Pogledaj i opise ostalih Inhalika duvanskih aroma, ima tu svašta interesantno. Svakako je najbolje da probaš više različitih, inače možeš da stekneš potpuno pogrešno mišljenje o DIY tečnostima.

BengBor:
Hvala na odgovoru  :doubleup

U ponedeljak ću da naručim Inhalika STANDARD (VPG) nikotinsku bazu 12mg/ml od 200ml i KTS DIY Dromedary (S'Camel).

Znači, u bazu od 200 ml sipam 5 kapi ove arome i Bog da me vidi, jel tako? Na aromu se naviknem za 3-4 dana tako da sigurno neću baciti tu tečnost.

Da li moram da sačekam nedelju-dve da se aroma primi ili mogu odmah da parim? I ako moram da čekam, šta će se desiti ako odmah krenem da je koristim? Da li će samo aroma da bude blaža ili će to da bude nezdravo?

Još jednom hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju