Elektronske cigarete > Korišćenje i održavanje e-cigarete

Problem: metalni ukus

(1/4) > >>

GoranV:
Ne znam jel sa odabrao dobro mesto za ovo...
Nemam iskustva sa naprednijom i skupljom opremom tj tankovima i njihovim grejacima.
Dva drugara koji su takodje pocetnici sa skupljom opremom imaju evic two modove i one klirove tj tankove oko 2000d - 3000d, nisam tacno skontao koji su jer nesto ni ne pratim to. Problem je sto se kod njih oseti prilicno (slozili smo se svi) neki metalni ukus. On je toliko jak da parira aromi, skoro da je baca u drugi plan... Svi smo stavili identicnu tecnost u svoje klirove i kod njih obojice se oseti taj metalni ukus dok kod mog npr vapeonlu v2 (najeftiniji ikad) ne, cak je i izbacivao vise pare i bio je ubedljivo bolji ukus na njemu. Svi smo vozali modove i klirove u krug i proveravali ukus i svi smo se slozili da smo osetili isto to. To je toliko postalo jasno da su njih dvojica odlucili da kupe adapter i jeftin klir sa bcc grejacem!!!!! :D No, pokusavam da ih zaustavim jer ko zna sta nam je promaklo tj gde je greska... Meni je palo na pamet da su mozda u pitanju grejaci tj vrsta zica od koje su namotani jer mi je negde u glavi ostalo da se kod tih novih i skupljih tankova tj grejaca uoptebljava nikl, celik ili titan a kod starih je uglavnom kantal. Ja npr osetim malu razliku izmedju kantala i nichroma kad smotam ove moje bcc grejace... Mozda neka od tih zica bas kolje ukus? Doduse, to ne objasnjava i zasto je manje pare kod njih... Ako neko ima ideju, neka kaze. Ali mislim da su se oni toliko isrustrirali da ce ipak kupiti neki jeftin klir... :D
Otpor grejaca kod jednog sam zapamtio, iznosio je 1.2 oma. Jedan ima originalan fabricki grejac a drugi je vec motan kod nekog njegovog drugog drugara ali primesa metalnog ukusa je kod obojice ista.
E da, i to im nije toliko smetalo sve dok nisu probali da pare iz mog vapeonlu v2.  :kreza:

Shaka Zuluf:
Bez najbitnijeg podatka: koji atomizer je u pitanju, teško da ti možemo pomoći ;) Na osnovu cene i toga da jedan od njih ima premotanu glav, pretpostavljam da se radi o ONE atomizerima (tankovima).

Drugi bitan faktor nam isto nedostaje: u kojem se režimu na kojoj snazi koriste. U suštini se ukus na bilo kojem "naprednijem" atomizeru poput ONE itd... ne može porediti sa ukusom na klirovima poput VapeOnly V2, ali naravno da loša/prljava glava, neadekvatan režim ili na kraju - subjektivni utisak samog korisnika, mogu da naprave drastičnu razliku.

GoranV:
Jeste, upravo mi je javio da je njegov ONE V2 MEGA (to je onaj na kojem je vec motan grejac i kojem je otpor 1.2 oma) a kad sazna koji je drugi atomizer (od drugog drugara, koji ima originalan grejac), javice.
Koristili su (pa samim tim i ja) snagu uglavnom oko 10w...

Edit: I onaj drugi je ONE V2 ali onaj manji.

Shaka Zuluf:
Uspevam da uklopim sve, osim činjenice da daju manje pare nego VapeOnly V2. Ona je prosto neverovatna  ^-^
Dakle, grejač je neodgovarajući (star tj prljav, u ovom premotanom je možda i količina vate) ili je snaga mala. Meni nijedan ONE fabrički grejač nije radio kako treba ako nije barem na 10-12W, ispod toga grgolji ili curi, daje kilav ukus.

Možeš li proveriti, koliko su stari grejači kod tvojih drugara?

GoranV:
"Uspevam da uklopim sve, osim činjenice da daju manje pare nego VapeOnly V2. Ona je prosto neverovatna  ^-^"
To bi i meni bilo u fantasy domenu ali jbg, 3 para ociju je svedocilo tome.
Ovaj jedan drugar zna da izvuce vatu, sprzi grejac i umetne novu vatu pa pretpostavljam da su mu grejaci ralativno cisti (nisam proveravao).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju