Inhalika E-cigarete forum

Elektronske cigarete => Start kompleti => Temu započeo: Inhalika Avgust 10, 2016, 02:07:44 pre podne

Naslov: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Inhalika Avgust 10, 2016, 02:07:44 pre podne
Joyetech eVic AIO VT Kit

Joyetech eVic AIO je najnoviji model Joyetech-a, ultimativni All-in-One proizvod. Radi se o uređaju u koji je implementirano sve najbolje od trenutno dostupnih (avgust 2016) Joyetech-ovih rešenja. Unutar tela vrlo malih dimenzija je smeštena kompleta elektronska cigareta: izmenljiva 18650 baterija, rezervoar za tečnost i atomizer! U kompletu se dobija i adapter pomoću kojeg sa eVic AIO možete koristiti bilo koji drugi atomizer sa 510 navojem, umesto ovog fabričkog.
Zaista fenomenalne performanse spakovane u proizvod tako malih gabarita čine eVic AIO proizvodom koji je trenutno bez premca na svetskom tržištu e-cigareta.


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_01.jpg)


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_HG.jpg)SPECIFIKACIJE:
Dimenzije: 48mm X 26mm X 105mm (uključujući usnik)
Kapacitet baterije: zavisi od 18650 Li-Ion baterije koja se koristi
Kapacitet rezervoara (tanka): 3.5ml
Izlazna snaga: 1W - 75W
Režimi rada: VW / VT: Ni, Ti, SS316, TCR (M1,M2,M3) / Bypass / RTC
Opseg otpora atomizera: 0.05-1.5 oma za VT, 0.1-3.5 oma za VW i Bypass


Joyetech eVic AIO je moguće skoro u potpunosti rasklopiti, što olakšava održavanje i korišćenje.

 
(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_delovi.jpg)


Kao i kod većine drugih VW / VT uređaja, preko jednostavnog menija se bira željeni režim rada a izlazna snaga (temperatura) se podešava preko PLUS i MINUS dugmića koji se nalaze na dnu uređaja. Dostupni režimi su već standardni za sve uređaje ovog tipa: izmenljiva snaga (VW), kontrola temperature (Ti, Ni, SS grejači i 3 TCR režima koje korisnik programira), direktni izlaz (BYPASS) gde izlazni napon zavisi od napunjenosti baterije unutar uređaja.

Kao dodatna opcija ovde je i RTC (Real Time Clock) gde se sat u analognom ili digitalnom obliku može postaviti na ekran uređaja:


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_sat.jpg)Grejači koje eVic AIO koristi su grejači za Cubis / Cubis Pro / AIO atomizer. Stoga je mogućnost da tečnost procuri iz rezervoara prilikom korišćenja fabričkog atomizera svedena na minimum.

Fabrički atomizer se može rasklopiti radi pranja, potrebno je samo prethodno ukloniti magnetne korice. Zamena baterije se vrši na isti način, otvori se mod i izvadi prazna a ubaci napunjena baterija.

 
(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_05.jpg)


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_rasklapanje.gif)Podešavanje protoka vazduha je jednostavno, pomeranjem u levu ili desnu stranu baze usnika se protok vazduha otvara ili zatvara (isto kao na Cubis atomizeru).

 
(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_AFC.jpg)Tank je zapremine 3.5ml, prilikom punjenja treba obratiti pažnju da se ne pređe označena linija jer će u suprotnom doći do prelivanja kada se glava sa bazom ubaci u tank.

Dosipanje tečnosti u ovaj atomizer je značajno olakšano, princip je isti kao na CUBIS PRO atomizeru: samo se odvrne gornja kapa i tečnost se sipa kroz otvore.

 
(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_06.jpg)


 

Ovaj uređaj korisniku pruža i mogućnost da na njemu koristiti bilo koji 510 (eGo) atomizer! Dovoljno je da se u otvor tanka ušrafi adapter koji je deo kompleta, i eVic AIO postaje VW / VT baterija sa kojom možete kombinovati atomizer po izboru.


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_adapter.jpg)

 

Baterija se može puniti unutar uređaja, preko MicroUSB porta. Ipak, preporuka je punjenje baterije na eksternom punjaču!
Ukoliko se koristi na većim snagama ili sa grejačima malog otpora, obavezno je koristiti kvalitetne High Drain baterije.


(https://eliquid.rs/image/catalog/joyetech/eVic.AIO/Joyetech.eVic.AIO_komplet.jpg)SADRŽAJ KOMPLETA:
1 x eVic AIO uređaj
1 x NotchCoil 0.25 oma glava atomizera (za D2L korišćenje)
1 x BF SS316 0.50 oma glava atomizera (za D2L korišćenje)
1 x LVC Clapton 1.50 oma glava atomizera (za M2L korišćenje)
1 x QCS glava
1 x adapter za atomizer
2 x usnik (standardan i SPIRAL)
1 x USB kabal
2 x stiker za telo moda
1 x uputstvo

LVC je glava veoma slična BF Clapton glavi koju imamo u ponudi, samo LVC na dnu ima otvor preko kojeg se kontroliše dotok tečnosti. Otuda i naziv LVC (Liquid Valve Control). Obratite pažnju prilikom montiranja ove glave, ukoliko prigušite ili skroz zatvorite dotok tečnosti doći će do momentalnog zagorevanja grejača!

Naša preporuka za standardno korišćenje su BF glave od 0.6oma, koje su se pokazale kao najbolje u odnosu normalnog protoka vazduha i dobijene arome. Možete ih naći u našoj ponudi.LINK DO PROIZVODA: http://eliquid.rs/joyetech-evic-aio-vt-kit
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Inhalika Avgust 15, 2016, 11:32:54 posle podne
Ovaj post će služiti da se ukratko nabroje sve bitne stvari u vezi ovog uređaja, koje ćemo otkrivati tokom korišćenja. Post će se redovno ažurirati.


Ukoliko atomizer zagrgolji (uglavnom nakon dosipanja tečnosti) treba malo pojačati snagu ili temperaturu (zavisi u kojem ste režimu), npr sa 13W na 18W, pa povući par dimova i ostaviti sa strane na par minuta. Nakon toga vratiti na staru snagu (temperaturu) i koristiti bez problema.Kad se dosipa tečnost ne vadi se cela baza sa glavom, nego se samo odvrne kapica sa usnikom. Treba nagnuti uredjaj malo ka sebi, pa sipati lagano u niži otvor (od dva velika na bazi).Ukoliko se tečnost prelije van atomizera, OBAVEZNO rastaviti uređaj: izvaditi glavu sa bazom pa izvući tank. Sve detaljno prebrisati! Ukoliko to ne uradite, tečnost će se sliti niz ivice tanka dole do elektronike i može doći do problema.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 16, 2016, 07:18:38 posle podne
Evo i par utisaka posle nekoliko dana korišćenja. Mod je FE-NO-ME-NA-LAN :D Naravno, ništa epohalno u njemu nema, sve je već vidjeno i korišćeno: Cubis atomizer i elektronika iz VTC Mini / VTwo moda. Ovde je Cubis Pro baza tj atomizer, unapredjenje je u AFC-u i mnogo lakše se sipa tečnost, ali je rad odnosno ukus isti.
VTC elektronika je svima poznata, tu nema potrebe trošiti reči.

Ovaj uredjaj fenomenalnim čini to što je pokupio sve najbolje od gore nabrojanih, i spojio u celinu. Ako ti treba kompaktna jedinica za napolju: koristiš ga u AIO (All in One) varijanti, sa njegovim Cubis Pro atomizerom.
Ako bi da guraš neki drugi atomizer, staviš adapter i koristiš eVic AIO kao običan baterijski mod.
Isprazni li se baterija, zameniš je :)

Naravno, dizajn i oblik je jako bitan segment, a mene je ovde zaista oduševio. Vrlo kompaktan i na izgled moćan, vratanca leže bez milimetra lufta a drži ih prilično jak magnet, taster ogroman i prijatan za korišćenje, velik i jasan ekran. Osnova moda je sa oborenim ivicama zbog čega su šanse da se boja zguli drastično manje. Bočne stranice su šlag na torti, imitacija kože (poput one na Samsung Note telefonima) je za mene lično najveće oduševljenje, mod izgleda i pod rukom deluje kao milion dolara :D
U kompletu se dobijaju i još dva para stikera, braon i beli, kojima se mogu zameniti ovi fabrički. U najavi je još gomila drugih boja. Proizvodi ih 3M što garantuje kvalitet, ne bi trebalo da se lako odlepljuju i gule.

Šta još pametno reći? Napravio sam par fotki, čisto da se uporede dimenzije sa nekim uredjajima koji su mi trenutno dostupni:

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/9f65a4909fb83b2ecdb6797e87e82522.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/86219a681999a470ca42c1736c49199e.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/502de8564992c92f5b0c94ecee1a3cf4.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/6cfe4e0a5615b628f8935ef7384bb475.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/4cdaf79da2e7e17bb39d7d470da436dc.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160816/0a46b9370eb1d0950d9bca4cae953bc0.jpg)Što se tiče samog rada, izdvojio bih par specifičnosti koje možda pomognu nekome od korisnika:

- za ovaj atomizer, kao i Cubis tj Cubis Pro, važi da je gotovo nemoguće da procuri u standardnim uslovima korišćenja. Može se desiti za zagrgolji, to se gotovo isključivo desi neposredno nakon dosipanja tečnosti. To sam rešavao tako što pojačam malo snagu ili temperaturu (zavisi u kojem sam režimu), npr sa 13W na 18W, povučem par dimova pa ostavim sa strane na par minuta. Nakon toga vratim na staru snagu (temperaturu) i koristim bez problema.

- kad se dosipa tečnost ne vadi se cela baza sa glavom, nego se samo odvrne kapica sa usnikom. Treba nagnuti uredjaj malo ka sebi, pa sipati lagano u niži otvor (od dva velika na bazi).
Ako se uredjaj drži vodoravno prilikom sipanja, desi se da se oba otvora istovremeno preplave sa tečnošću pa ona stoji i ne silazi. Ovo je posledica vrlo malih i uskih otvora, ali dovoljno je samo malo nagnuti prilikom sipanja i problema nema.

- VEOMA VAŽNA NAPOMENA: ovde nema oznake dokle se maksimalno sme puniti tečnost, zato pazite da ne preterate. Ovde mislim na sipanje kada glava i baza nisu u tanku, sa njima je preterati mnogo teže :) Otprilike je maksimum tečnosti kada je nivo malo iznad nivoa bočnog prozora.
Ukoliko ipak dođe do presipanja tečnosti, tj prelivanja van atomizera, OBAVEZNO rastaviti uređaj: izvaditi glavu sa bazom pa izvući tank. Sve detaljno prebrisati! Ukoliko to ne uradite, tečnost će se sliti niz ivice tanka dole do elektronike i napraviće belaj. Pričam iz ličnog iskustva, nije marketinški trik ;)

- I na kraju, moja omiljena podešavanja: od glava iz kompleta koristio sam samo LVC od 1.5 oma. Standardni VW režim, između 11W i 15W. Ostale glave iz kompleta su za D2L korišćenje koje meni ne prija.
Najbolja glava za Cubis,a samim tim i za atomizer u ovom uređaju, je SS316 BF glava od 0.6 oma. Sasvim normalan protok vazduha za "normalno" korišćenje. Ovu glavu sam koristio u VW režimu na jačini 11W - 13W, a najbolje rezultate mi daje u sledećoj postavci:
TC režim za SS316 žicu
početna snaga: 19W
temperatura: 190C - 220C
Naravno, zaključati otpor glave pre nego se krene sa korišćenjem ;)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Robert Avgust 16, 2016, 09:47:48 posle podne
Ozbiljno dobro izgleda
Imam jedno glupo pitanje
Da li može da se sipa tečnost u njegov tank, a da se koristi adapter + redovan atomizer? U fazonu kad se 'redovan' istroši, staviti njegov Cubis i pariti dalje?

Sony Xperia ZR
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 16, 2016, 09:57:07 posle podne
Naravno. Adapter zauzima zapreminu poput baze i glave, dakle tank može da se napuni do vrha i onda stavi adapter.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 16, 2016, 10:40:19 posle podne
Ja malopre kupih. Da vidimo sad kako ce to da radi :)

(https://s4.postimg.cc/me6xz50rt/image.jpg) (https://postimg.cc/image/me6xz50rt/)


Skini jedan sa stanja u Aviv centru ;)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 16, 2016, 11:16:41 posle podne
Sad si baš moderan  ^-^
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 17, 2016, 09:34:15 pre podne
Prvi utisci...

Setup je ovakav: SS316, 0.6ohm, 19w, 200c i nije to lose. Medjutim, moram da kazem da iJoy solo mini, EgoOne, CLR, SS316, 0.75ohm, 12.5w u taste control modu daje daleko lepsi ukus u ustima. Naravno, u oba sam sipao istu tecnost.

Inace, par neprijatnih iznenadjenja:

1. Mod je bio podesen na temp control 19w 200c, povukao sam par dimova pred spavanje i odlozio ga. Ujutro ne pogledam nego povucem dim i odvalim se, plus me sprzi jak spitback. Razlog: mod se sam prebacio u bypass 20w. Kako i zasto, pojma nemam.

2. Spitback se desava povremeno i bude bas neprijatan. Grgoljenje je manji problem i redji ali se i to desi. Izgleda da nije bas slucajno sto se u pakovanju dobije i jedan "anti spitback usnik"

3. Ne mogu da promenim LED boju. Odem u meni sve prebacim ali boja se ne promeni.


Dobre stvari su:

1. Daleko zgodnji za nosenje po dzepovima

2. Ne brines da li se okrenuo naopako

3. Dizajn po mom ukusu skroz.

4. Osecaj u ruci kao da drzim mod od 200EUR

5. Fire button radi bez greske.

6. Lako se puni.

7. Odvijanje i zavijanje radi kao podmazano i meko zbog silikonskih zaptivaca.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 17, 2016, 09:52:30 pre podne
Ukus može biti bolji kod jednog ili drugog atomizera, to je stvar ličnih afiniteta. Na Cubisu je ukus svakako "suvlji" nego kod ONE, vertikalni grejač ima malo doprinosa u tome, ali što se tiče kvaliteta rada i konstantnosti nijedan fabrički atomizer ne može da se meri sa Cubisom.


Što se tiče ovih neprijatnih iznenađenja:

1. Ne postoji Bypass 20W, možda VW na 20W? Svakako vrlo čudno, tako nešto niko do sada nije prijavljivao da mu se dešava sa fabričkom glavom od 0.6 oma. Jeste se dešavalo sa namotanim glavama malo većeg otpora, kad se ne zaključa otpor pa on tokom korišćenja ode preko 1.5 oma i tada uređaj prebaci u VW.

2. Za one koji koriste D2L je taj SPIRAL usnik neupotrebljiv, nama "normalnima" je spasilac. A grgoljenje je gotovo nemoguće ako se pridržavaš saveta za punjenje koje sam naveo gore.

3. Zaista ne znam, problem sa led svetlom u tanku izlazi van sfere mojih interesovanja  ^-^

Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 17, 2016, 10:31:27 pre podne
Ovako je ujutro bilo, kao na slici, samo je pisalo 20w. Otpor na TC je bio zakljucan.
(https://s3.postimg.cc/5bsp8kdrj/image.jpg) (https://postimg.cc/image/5bsp8kdrj/)

Punio sam ga bas kao sto si ti naveo i to samo 3/4 tanka, dakle nije bio ni do vrha stakla.

Sto se tice ukusa, znam da se o tome ne raspravlja, ali meni je dosta izrazeniji i puniji ukus na EgoOne.

Mozda da probam RBA BF. Jesi li probao to?

I jos jedna stvar, posto nemam iskustva sa TC...otpor je zakljucan na 0.69ohm ali dok vucem dim na displeju vidim da se otpor menja, ide do 0.79ohm.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 17, 2016, 11:36:29 pre podne
Aha, to je Bypass režim koji je trenutno na 20W. Kod njega nema podešavanja, izlaz je direktna posledica napona baterije (tj nivoa napunjenosti) i otpora atomizera.

Za Cubis BF RBA glavu ima tema, u delu sa recenzijama je dato nekoliko primera kako se može koristiti ali je suština da je za M2L korišćenje gotovo neupotrebljiva.
U recenzijama je i tema o premotavanju BF glava, npr te od 0.6 oma, to već može biti korisnije.

TC režim funkcioniše upravo kako si opisao. Za TC se koriste žice kojima otpor raste kako se zagrevaju, na osnovu određenog koeficijenta (specifičan za svaki tip žice) i rasta otpora se i računa na kojoj je temperaturi grejač. Zaključavanje otpora služi tome da se pamti od kojeg se otpora krenulo i da se na tu vrednost vrati nakon što pustiš prekidač. Kad se ne zaključa onda povučeš dim, grejač se ugreje i poraste mu otpor a na sledećem dimu uređaj uzima tu promenjenu vrednost kao polaznu i isporuči sasvim drugačiju snagu od one koja je potrebna...
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 17, 2016, 12:12:17 posle podne
Nema videa ili ga bar ja ne vidim :(

http://forum.inhalika.com/index.php?topic=757.msg12038#msg12038 (http://forum.inhalika.com/index.php?topic=757.msg12038#msg12038)

Placam pice za razmenu iskustava uzivo. ;)

P.S.
Znam sta je problem sa videom, Chrome vise ne renderuje <embed> mora <iframe>
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Inhalika Avgust 17, 2016, 12:47:45 posle podne
Nije problem sa <embed> niti je samo Chrome pogođen, ni na Operi nije radilo. Ekstenzija za YT je pukla, zamenio sam i sad bi trebalo da je ok.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 17, 2016, 12:53:28 posle podne
Ipak je iframe, evo kako ga sada prikazuje <iframe frameborder="0" src="//www.youtube.com/embed/mFM105pconI?autoplay=1&amp;autohide=1" allowfullscreen="allowfullscreen" style="width: 480px; height: 270px;"></iframe>

Veruj mi, to mi je posao :)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Inhalika Avgust 17, 2016, 12:58:15 posle podne
Kako god, bitno je da sad radi.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 17, 2016, 03:18:20 posle podne
Malo sam eksperimentisao, bilo mi cudno da je otpor 0.69ohm na fabrickoj glavi SS316 0.6ohm.

Ohladio sam skroz uredjaj, odvrnuo tank, pritisnuo fire button za reset i vratio tank. I opet pokazuje 0.69hm i onda krenem da pritezem tank. Pokaze 0.63ohm. Pritegnem jos, pokaze 0.62 i tu ga zakljucam. Ali ovo je sad bas pritegnuto, nisam mislio da ovoliko sme i moze zbog onih silikonskih zaptivaca.

Podesio sam snagu na 20w, temp na 220c i sad su aroma i dim bolji.

Sto se tice grgoljenja, izgleda da vazi kao i za Cubis, nakon punjena okrenuti naopako uredjaj, pa vratiti...i nema grgoljenja, a ni spitbecka.

Pocinja da mi se dopada ovaj uredjaj.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 19, 2016, 04:33:36 posle podne
Jos jedno pitanje, kad krenem da vucem dim, temperatura (podesena na 220c) krene od recimo 140c i zavrsi na 185 ili 200c. A malo kasnije, kad prestanem da vucem dim, se namesti na onu podesenu 220c. Je l to OK?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 19, 2016, 06:51:23 posle podne
Šta znači da završi na 185 ili 200? Ako posle toga udari "Temp protection" znači da je postigao zadatu temperaturu i sada je održava.

Kako uopšte vidiš šta je na ekranu dok pariš?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: nikolic015 Avgust 19, 2016, 07:01:49 posle podne
Pa pari pred ogledalom jbt  :rofl :rofl
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Avgust 19, 2016, 07:02:02 posle podne
Nisam ja primetio nego neko ko je bio pored mene, a evo kako to izgleda
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: nikolic015 Avgust 19, 2016, 08:42:06 posle podne
Puff od 2 sec+20w+0.75 otpor,tesko ce tu da se ``napumpa`` 200c,bar ja mislim?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Avgust 20, 2016, 01:13:33 pre podne
Slažem se, da povuče malo duže doterao bi do tih postavljenih 220C pa udario Temp Protection.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 10, 2016, 02:35:07 pre podne
Dokoni pop i jariće krsti, kaže stara mudrost :D

Prvo sam skinuo originalni crni print:

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/46b8cbdb36a833a0ac46e803a06c62c4.jpg)

I bez njega mod izgleda jako dobro, ali se oseti pregib na mestu gde je bila nalepnica tj print, pa je malo pod rukom neprijatno.

Obrisao sam dobro površinu, a onda zalepio braon print koji se dobija u kompletu:

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/de9e300e299b81d3b7362ce4ba52ba3c.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/904af6dfb3ac89e649bbb64aeff76f65.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/95186de38d2e6b529e6a50d91c25417a.jpg)


Što se ono kaže, zadovoljan sam :)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: nikolic015 Septembar 10, 2016, 11:35:11 pre podne
Kao sto sam rece ``dokon pop...``...
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 10, 2016, 01:07:39 posle podne
Ušao sam u tjuning seriju :D

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/e30bfd3a93952eedc48805b7cefb0833.jpg)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: nikolic015 Septembar 10, 2016, 02:54:53 posle podne
Jos neku besnu muziku i felne trokrake i vozi miskoooooo
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Oktobar 19, 2016, 03:32:29 posle podne
Novo kolo, nova sreća. Nekad manja, nekad veća :D

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161019/40a39023396bbdb5a11f688bccbb66b5.jpg)


Ovaj stiker je komplet lud, 'ladno ima reljef kao pravo drvo :) samo da mi se neki trn ne zabode pod nokat.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 09:36:12 pre podne
Ćao svima,

Ja imam par pitanja vezano za uređaj. Da li svaki put treba da programiram uređaja kada mu stavim drugu glavu? Trenutno isprobavam NotchCoil 0.25omh SS316L i to bi značilo da pored TEMP treba da mi pise SS316? Kako znate koja je odgovarajuća temperatura za koju glavu? Šta je TCR režim i koja je razlika između M1, M2, M3?  :glavauzid
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Novembar 13, 2016, 10:11:57 pre podne
Naravno da moraš menjati program ako je glava drugačija. Ako je TC režim u pitanju, treba zaključati novu vrednost otpora itd... Za istu glavu u TC režimu ne moraš ništa da menjaš.
Notch je smeće, batali to.
Odgovarajuća je ona temperatura koja ti odgovara ;) Uglavnom se sve vrte oko 210C, gore ili dole. Za SS316L grejače i početna sbaga igra veliku ulogu.
Ne treba ti TCR.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 10:24:05 pre podne
Kako se to zaključva? Taj deo mi nije jasan. Od svih glava, najbolje mi je legao LVC Clapton koji ću danas da uzmem kao i onaj od 0.6.
Gde se podešava početna snaga?

(https://s11.postimg.cc/gul9ttvy7/Capture.jpg) (https://postimg.cc/image/gul9ttvy7/)

Jel to levi ili desni power?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Novembar 13, 2016, 10:30:22 pre podne
Uputstvo, koliko vidim, nisi čitao ;)
Od glava koje se dobijaju u kompletu, LVC je bez sumnje najbolja. Od šire ponude BF SS316 od 0.6oma je još bolja, može da radi i u VW i u TC režimu, rezultat je gotovo isti.

Na ovom linku je Sašina recenzija za eGripII, pogledaj jer im je softver skoro identičan:
http://forum.inhalika.com/index.php?topic=726.0
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 10:52:19 pre podne
Protrčao sam kroz uputstvo :pardon

Hvala!
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 06:51:11 posle podne
Da li je preporucljivo oprati delove kao sto su atomizer i posudica u kojoj se sipa tecnost?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Novembar 13, 2016, 06:54:56 posle podne
Tank možeš prati, naravno - prethodno ga izvadi iz tela uređaja  ^-^

Ne znam na šta misliš pod atomizer. Glavu nema svrhe prati, samo je možeš shebati. Bazu gore i cev za vazduh možeš proprati, pa isto kao tank osušiti i vratiti u mod. Ali i za tim baš retko ima prave potrebe.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 06:59:38 posle podne
A ja bas mislio ceo uredjaj da ubacim u masini za sudove
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Novembar 13, 2016, 07:02:28 posle podne
Slažem se da je smešno, ali ne bi verovao na kakve su sve vratolomije ljudi spremni na samom početku. Zato nije zgoreg napomenuti, pa ko sam padne sam se i ubio  ::namig
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Nikolica91 Novembar 13, 2016, 07:06:50 posle podne
Nisam hteo da budem ironican. Fali mi pola poruke... Duzan sam ti odgovor da sam mislio na bazu  pod atomizerom.
Hvala ti jos jednom!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Septembar 05, 2017, 06:06:47 posle podne
Moj AIO VTC crko tacno nakon godinu dana. Nakon jedne zamene baterije displej poceo da radi, ne radi. Posle je poceo da prebacuje na power mod nakon svake zamene baterije. E sad vise ne radi nikako.

Sumnjam da je u pitanju onaj pipak na koji dolazi baterija. Moze li to da se popravlja?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Inhalika Septembar 05, 2017, 11:39:24 posle podne
Donesi da probamo, ali sam skeptičan. To su simptomi elektronike koja je pobrljavila, a tu retko bude spasa.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: moderni Septembar 06, 2017, 12:56:36 pre podne
Odneo sam u AVIV i tamo ostavio. I kad sam vec bio tamo, kupih Joyetech eVic Primo Mini + Cubis Pro. A taj ako popravite bilo bi super., da mi bude backup. Zahvaljujem unapred  :sesir

Drugar mi kaze da moze biti problem hladnog lema, sta god to znacilo.
 
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 26, 2017, 10:54:22 posle podne
Pre svega da pohvalim spravu. S obzirom da ne modujem, ovo mi je fenomenalno resenje. Odlican ukus, fin izgled, baterija drzi, tank izdrzljiv po zapremini.. vecina problema lako resivi (ili u krajnjem slucaju, lako izmenjivi). Imam je tek oko 4 meseca, no licno mi je veliki napredak od eGripa.

Trenutno, doduse, imam problem koji ni mr. Google ne resava, a nisam primetio da ste se i vi dotakli toga na forumu (a trazio sam).

Danas su mi stigli baterija i tank. Sve je bilo super do malo pre. Napunio sam bateriju (povukao koji put dok se punilo), i kada sam skinuo, javio se problem "Atomizer short". To mi se desilo par puta do sada, ali malo odvrnem atomizer, zavrnem i problem resen. Sada ne mogu da ga proteram da radi.

U sustini, sta sam radio: ocistio sve sto se moglo ocistiti, obrisao sve kontakte koje imam, uzeo novi tank i novi grejac, probao stari tank i stari grejac (stari grejac radi ok, menjao sam ga samo sto se valja na svakih 10 dana), miksovao ih. Isao sam dotle da sam i dotezao malo jace, prateci hoce li mi prikazati ikakav otpor, ali nista. Otpor mi sve vreme stoji na nuli.

Glava koju koristim je SS316 BF 0.6 oma (Shaka Zuluf preporucio na temi, to mi bilo dovoljno). Izmenjao tri grejaca (jedan sto sam koristio juce, jedan stari i jedan potpuno nov).

Neka ideja? Iskreno se nadam da je nesto sto mogu promeniti, a da nije sama cigara. Tek za dva dana istice 4 meseca od kako sam je uzeo :D
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 26, 2017, 10:58:57 posle podne
Samo da pojasnimo: o kakvom starom tanku i novom tanku pričaš? Stakleni tank za tečnost?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 26, 2017, 11:15:59 posle podne
Da, da, za tecnost.
Kontao sam da mozda on negde ne gubi kontakt. Izmedju njega i glave npr. Ne bih rekao vizuelno, ali ocajnicke mere. :)
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 26, 2017, 11:26:19 posle podne
A što si ih uopšte menjao?

Probaj da na glavi izvučeš pin. Videćeš metalnu pločicu na dnu glave, kad zašrafiš ona dodiruje tank. Gurneš nokat izmedju pločice i silikona, bez cimanja, i razdvojiš ih BUKVALNO 1 mm. Onda sve našrafi nazad i probaj šta će da kaže.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 27, 2017, 12:04:13 pre podne
Tank sto sam menjao? Krenuo da cistim, pa mi malo izleteo iz ruke :) Uzeo sam jedan kao rezervni, za svaki slucaj.

Inace, odradio sam to sto si rekao. Pratim sta kaze dok zavrcem glavu, i u sustini je "No atomizer found" dok ne zavrnem do kraja, pa posle ponovo "Atomizer short". Raspakovao jos jednu glavu i probao na njoj. Kada izvadim glavu, ta plocica, sto je izvucem, se vrati na svoje mesto (kao pre izvlacenja).

I dok zavrcem, blinkne mi displey na momenat. Kontam da je to indikator da je napravio kontakt. Ista stvar kada odvrcem - blinkne na momenat.

Da se ovo desava samo na jednoj glavi, kontao bih da je negde grejac izgubio kontakt, pa zato ne cita ni otpor. Malo mi je cudno sto uzimam nove glave i sve je isto.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 27, 2017, 12:17:52 pre podne
Ne bacaj te glave, nije do njih.

Odakle si? Imaš li neki normalan atomizer sa 520 navojem, koji radi?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 27, 2017, 12:43:27 pre podne
Iz Sapca sam.

Ne bacam glave. Pretpostavio sam da nije do njih.

A to mi i jeste problem, sto nemam nikakav atomizer, pa da isprobam sa adapterom da li ce raditi. Htedoh da narucim Cubis pro, al sam uzeo bateriju, jbg. Sad nista dok ne prodje plata ;) Mada me sad cima da narucim njega, a da bude ista situacija i sa adapterom.

Ne znam da li je dobro sto do sada nije bilo ovih slucajeva, ili je lose :D
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 27, 2017, 02:03:58 pre podne
Poznaješ li ijednog vapera u Šapcu? Čisto da staviš adapter iz kompleta pa da na čas našrafiš njegov atomizer, vidiš da li će izbacivati sličnu poruku.

Znam za jedan slučaj u kojem je baza glave pravila problem, naizgled je bila ok ali glave su na njoj prvo brljavile pa posle uopšte nisu radile - ali se ne sećam da li je prikazivalo da nema atomizera ili kao kod tebe Atomizer Short.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 27, 2017, 07:19:18 pre podne
Znam samo jednog koji može biti od pomoći, pa ću popodne pravo tamo. Svi ostali su slabi neki vaperi. Trebalo bi neki klub da se napravi i ovde :D

Pade mi na pamet ideja, al već sam na poslu, pa ne mogu da testiram odmah.
Da li bi moglo da iskoristim 510-RBA adapter? Imam RBA bazu od eGripa, navrnem i vidim hoće li raditi? Ili nije pametno?

Kod mene prikazuje "No atomizer found" dok ga ne zavrnem fino. Tek kad ga stegnem malo više (više nego što sam ga do sada zavrtao, dok sam normalno koristio) pisaće "Atomizer short".

A bazu sam gledao i pitam se šta na njoj ima da može da ne valja :D Imaju li one opšte posebno da se kupe?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Septembar 27, 2017, 11:49:35 pre podne
Nema da se kupi, ali ima da se nabavi :) Možeš sa tim 510 adapterom da odradiš, poslužiće. Ajd pa javljaj.
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Septembar 27, 2017, 03:59:42 posle podne
Jok.. i dalje pokazuje Atomizer Short, sa adapterom 510. Na nekoj staroj eGo bateriji radi kako treba, tako da je adapter dobar i RBA baza je dobra.

Odradio sam update firmware-a danas (negde procitah da moze da resi problem), ali nista.

Htedoh da otvorim, da pogledam da li slucajno nije neka zica olabavljena, al ne mogu da izvadim metalni prsten sa gornje strane.

Treca paklica cigara.. :pusac2 :D
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: MirkoT Oktobar 10, 2017, 08:23:24 pre podne
Čisto update, za ljude koji možda nekada budu imali slično iskustvo, ali nadam se da neće.
Tečnost ili kondenz (isto đavo?:)) je došla do elektronike ispod tanka i napravila belaj. Očigledno nisam čistio redovno.

Hvala svima iz Inhalike na svemu.  :alal_vera

PS.
Zaboravih da napomenem ovo, što se desilo pre ove peripetije sa "Atomizer short" porukom.
Ako čujete tiho kliktanje u eVicu, ne bacajte bateriju. Najmanje što vam treba je da bacite bateriju, pa kupite novu, pa opet čujete kliktanje, i onda tek googlate i skontate da je to normalna stvar  :ko-ja-nee :-))
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Tea Mart 08, 2018, 09:14:40 posle podne
Koristim Joyetech eVic AIO VT vec nekih mjesec dana, i bila sam jako zadovoljna dok juče nije potpuno poludio. Bio je na 0.5 om i 20 W, i odjednom krece ničim izazvano da ga vrti do 75! i tu ostaje zaglavljeno. Ne može da se smanji, ne može ni da se ugasi, uopšteno -- ne reaguje ni na jednu komandu.

Ne shvatam o čemu se radi. Ima neko iskustva?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Mart 08, 2018, 09:21:06 posle podne
To je na žalost poznat problem sa VT-om, ušla je tečnost u elektroniku i napravila belaj. Najverovatnije je geknuo, nema spasa
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Tea Mart 08, 2018, 09:36:41 posle podne
znači, da se pozdravim s njim?


Nema preporuka, za slične performanse, a da mogu da računam da neće da rikne u najkraćem mogućem roku? nešto da je poznato kao dugovječno?
Naslov: Odg: Joyetech eVic AIO VT kit
Poruka od: Shaka Zuluf Mart 08, 2018, 10:24:31 posle podne
Vrlo je verovatno da mu nema spasa. Odnesi čim pre u neki elektro servis, može i neki dobar servis za mobilne, da mu očiste kontakte. Ako nisu trajno propali kontakti, možda i mogu da ga srede.
Na tom modelu je pozicija tanka glupavo rešena, pa je on iznad kontakta tj rupe na kutiji elektronike. Kroz tu rupu prođe kondenz ili tečnost i napravi belaj. Treba svaki dan izvaditi tank iz ležišta i nabrzaka prebrisati.

Od dokazano dugovečnih modova tu su Evic VTC Mini (ili VTwo Mini) i Eleaf iStick Pico. Na žalost, oba su na kraju svog proizvodnog veka pa ih je sve teže naći. Tvoj eVic AIO je u stvari mod + Cubis atomizer, što znači da bi sa bilo kojim od ovih modova i Cubis Pro atomizerom dobila isti ukus kao što sada imaš.

Naravno, uvek možeš da uzmeš GeekVape Aegis mod jer je BUKVALNO neuništiv, ali su mu i gabariti onako baš primetni  ^-^